YouTube er uden sammenligning den mest populære video-platform på nettet. Samlet set bliver der hver dag afspillet tæt på 5 milliarder videoer på YouTube.

Der er mange fordele ved at sætte en video ind i en artikel.

Video er da også et rigtig godt format til at demonstrere praktiske ting som fx hvordan du selv kan lappe din cykel. Vi må heller ikke glemme, at mange hellere vil se en video frem for at læse en lang tekst.

Sidst men ikke mindst er det godt at sætte en video ind i en artikel, fordi det får folk til at blive længere tid på din hjemmeside. Det synes Google godt om, så søgemaskinen vil belønne dig med en bedre placering i søgeresultaterne.

Sådan sætter du en YouTube-video ind i en WordPress-artikel

Det er heldigvis ultra-nemt at sætte en YouTube-video ind i en WordPress-artikel, hvis bare du følger denne vejledning. Der er absolut ingen grund til at installere et plugin bare for at vise en YouTube-video på din hjemmeside.

Sådan gør du:

 

1Find en video på YouTube

Først skal du finde en video på YouTube

Først skal du ind på YouTube og finde den video, som du gerne vil sætte ind i en artikel. Som eksempel har jeg her brugt en video fra Hjerteforeningen.

2Kopier adressen til videoen

Dernæst skal du finde url’en til videoen og kopiere den ind i din artikel. Det er den tekst, som starter med https://www.youtube … du kan nemt kopiere den ved at markere hele adressen med musen og derefter trykke på tasterne ctrl og c samtidig.

 

3Sæt adressen ind i din artikel

Kopier url’en ind i din WordPress-artikel

Så kopierer du bare url’en ind i din artikel – præcis som hvis du havde kopieret noget tekst fra et andet sted. Brug tasterne ctrl og v til at sætte teksten ind.

Gem din artikel som en kladde eller udgiv den. Så vil YouTube-videoen helt automatisk blive vist i din artikel.

Den metode, som jeg lige har vist dig, er uden sammenligning den nemmeste måde at sætte en video fra YouTube ind i en artikel i WordPress. Videoen vil automatisk tilpasse sig bredden på din artikel, så det ser pænt ud uanset, om man besøger din hjemmeside på en stor computer, en tablet eller en smartphone.

 

4Tilføj eventuelt ekstra finesser til en YouTube-video i din artikel

Klik på “del” under videoen

Vil du have mere kontrol over, hvordan en YouTube-video ser ud på din hjemmeside? Så er du  nødt til at sætte videoen ind med en stump kode, men det er nu heller ikke særlig svært.

Lige som før skal du først finde den video, som du gerne vil sætte ind i din artikel. Klik derefter på det lille link med teksten “del” lige under videoen.

 

5Klik på “indlejring” og “mere”

Klik på “indlejring” og derefter på “mere”

Der dukker nogle flere muligheder op, og her skal du først klikke på “indlejring” og derefter på “mere”.

 

6Vælg hvad du vil tilføje af muligheder

Her kan du se de forskellige ting, som du kan tilføje til en YouTube-video

Scroll ned og se, hvad du kan tilføje af forskellige finesser til videoen, inden du kopierer koden ind i din artikel.

Du kan fx vælge en anden størrelse på videoen, hvis du gerne vil have, at den kun fylder halvdelen af artiklens bredde. Du kan også vælge, at YouTube foreslår en ny video, når din valgte video er slut. Det kan være godt, hvis du gerne vil holde lidt længere på folk.

Eller du kan give folk mulighed for at pause eller spole frem og tilbage i videoen. Det kan være praktisk, hvis det er en video, som viser, hvordan man skal gøre et eller andet.

Har du mod på selv at tilføje noget kode, kan du se alle mulighederne hos Google, som ejer YouTube.

 

7Sådan vælger du en anden størrelse på videoen

Vælg selv en størrelse på YouTube-videoen, inden du sætter den ind i din artikel

Som du kan se, har YouTube valgt nogle prædefinerede størrelser på videoer. Men måske passer de ikke helt perfekt ind i dit layout. Hvis det er tilfældet, kan du vælge en anden størrelse ved at klikke med musen på tallene ud for teksten “Videostørrelse”.

Det er i virkeligheden en drop down menu, hvor du kan vælge forskellige størrelser. Passer ingen af størrelserne til din hjemmeside, kan du vælge “Tilpasset størrelse”.

Vælg en tilpasset størrelse til en YouTube-video
Vælg en tilpasset størrelse til en YouTube-video, hvis ingen af de prædefinerede størrelser passer ind i din artikel

Skriv et tal i et af felterne og tryk på returtasten. Så vil der dukke et tal op i det andet felt, så videoens højde og bredde passer sammen. Tallene angiver bredden og højden i pixels, som er en almindelig måleenhed på hjemmesider. Du skal selv vidde, hvor bred eller høj videoen skal være, så måske er du nødt til at prøve dig lidt frem, inden du finder den bedste størrelse.

 

8Kopier koden

Kopier koden der starter med<iframe width …

Når du er færdig med at tilpasse videoen til din artikel, skal du finde koden over videoen. Den skal starte med <iframe width… Du skal kopiere hele koden fra < til >.

 

9Vælg tekst-editor i din artikel

Klik på fanen “Tekst”, inden du kopierer koden over

Inden du sætter koden ind i din artikel, skal du klikke på det faneblad, som hedder “Tekst”. Her kan du skrive ren kode ind, og det er nødvendigt, når du vil lave noget med fx en iframe i din artikel.

 

10Sæt koden ind

Sæt koden til YouTube-videoen ind og opdater derefter din artikel

Nu kan du sætte den kopierede kode ind. Gem eller udgiv din artikel og skift derefter over til “Visuel” igen for at se, hvordan videoen tager sig ud i din artikel.

 

11Du kan også sætte en hel playliste ind i din artikel

Du kan også sætte en hel playliste fra YouTube ind i din artikel

Du kan også sætte en hel playliste fra YouTube ind i din artikel. Som du kan se på billedet, er metoden stort set den samme, som hvis du bare vil sætte en enkelt video ind.

Den største forskel er, at du først skal oprette eller finde en playliste. Mange af de store kanaler som fx Hjerteforeningen har allerede oprettet playlister. Det kan dog være en god idé at oprette din egen playliste i stedet for, så du selv kan fjerne eller tilføje videoer.

 

12Lav din egen playliste i YouTube

Lav din egen playliste i YouTube ved at klikke på “Føj til”

Find en video, som du gerne vil føje til en playliste. Klik på “Føj til” under videoen. Et vindue åbner sig, og du kan nu vælge en playliste eller oprette en ny playliste.

Lav din egen playliste på YouTube
Opret en ny playliste, hvis du ikke allerede har en

 

13Find din playlisten igen på YouTube

Klik på teksten under din playliste for at finde den kode, som du skal bruge

Når du har oprettet en playliste på YouTube, kan du finde den igen ved at vælge “Min kanal” i menuen helt ude til venstre. Der finder du blandt andet en oversigt over dine playlister.

Klik på teksten under din playliste for at finde den kode, som du skal bruge, hvis du vil sætte en playliste med YouTube-videoer ind i din WordPress-artikel.