• Skip til indhold
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
Frumik

Frumik

Hjælp til din hjemmeside

  • WordPress
  • SEO
  • Inspiration
    • Byg din egen hjemmeside
    • Køb et billigt design til din WordPress-hjemmeside
    • Alt hvad du skal vide om gratis billeder til din hjemmeside
Du er her: Forside / Inspiration / Gør din hjemmeside læsevenlig i 4 enkle trin
Denne artikel indeholder reklamelinks

Gør din hjemmeside læsevenlig i 4 enkle trin

Har du tænkt over, at teksten på din hjemmeside faktisk også skal designes? Typisk fokuserer man kun på at designe alt det grafiske uden om teksten. Og det til trods for, at udseendet af selve teksten – linjernes længde, afstanden mellem linjerne og så videre – har rigtig meget at sige i forhold til, hvor læsevenlig en hjemmeside er.

Det svarer lidt til, at man går mere op indpakningen af en gave frem for at finde den helt rigtige gave til modtageren.

Husk på, at det netop er teksten, som sikrer, at du bliver fundet i Google. Det kan et flot design ikke hjælpe dig med. Det er langt hen ad vejen også teksten, der skal sælge dine produkter og budskaber. Hvis dine besøgende ikke får den information, som de har brug for, inden de beslutter sig for at købe en vare eller en ydelse – ja, så klikker de sig tilbage til Google og besøger en af dine konkurrenter.

Det er teksten, der skal sælge dine produkter og budskaber – og derfor skal teksten være nem at læse.

 

Små ændringer er nok

Det vil da være ærgerligt, hvis layoutet skæmmer læsevenligheden, når du bruger energi på at strukturere dine tekster, så de giver overblik. Med nogle forholdsvis små ændringer kan du gøre dine artikler og blogindlæg mere indbydende og dermed øge sandsynligheden for, at de bliver læst. Kan du ikke selv ændre i designet på din hjemmeside, kan det være en rigtig god idé at ofre lidt penge på at få hjælp til at rette det lidt til.

Korte linjer

Lange linjer er svære at læse, fordi du skal bevæge øjnene meget fra den ene side til den anden, og det bliver svært at fange den næste linjes begyndelse. Hold dig så vidt muligt til en linjelængde på 55 – 65 tegn inklusiv mellemrum.

Stor linjeafstand

Din linjeafstand bør være mindst 140% i forhold til tekstens størrelse. Står linjerne for tæt på hinanden, kan dine øjne ikke fokusere på en enkelt linje ad gangen, men vil også se linjen over eller under den, som du er i gang med at læse. Jo længere linjer, jo større skal linjeafstanden være.

Vælg den rigtige font

Arial, Verdana og Trebuchet MS er blandt de skrifttyper, som er nemmest at læse på en skærm. Det er såkaldte sans-serif skrifttyper, som er enkle i designet og giver god plads til det enkelte bogstav, så de er nemme at skelne fra hinanden. Vælg også en fornuftig størrelse skrift – hellere lidt for stor end lidt for lille.

Kontrast

Høj kontrast som sort tekst på hvid baggrund er hårdt for øjnene, hvis man sidder foran en skærm dagen lang. Vælg i stedet en tekstfarve, der er bare en anelse lysere. Baggrunden kan du også med fordel ændre fra hvid til off-white. Bare pas på, at du ikke ender med for lav kontrast. Du kan teste dit valg af farver med for eksempel Check My Colours.

Bonus-info

En læsevenlig tekst handler også om at sløjfe alle unødvendige ord. Det er en af kæphestene i Steve Krugs bog Don’t Make Me Think (reklamelink), som er lidt af en klassiker inden for brugervenligt webdesign.

Annonce
Previous Post:15 flotte WordPress-hjemmesider og hvordan du finder de temaer, som de har brugt12 flotte WordPress-hjemmesider og hvordan du finder de temaer, som de har brugt
Next Post:Sådan får du succes med din virksomheds blogSådan får du succes med din virksomheds blog

Om Frumik

Jeg vil gerne hjælpe dig godt i gang med at bruge WordPress. Her på siden finder du vejledninger, tips og tricks til at arbejde med WordPress. De er skrevet til dig, der ikke er så fortrolig med alt det tekniske, så du forhåbentligt kan lære selv at arbejde med din egen hjemmeside.

Læs mere om Frumik