Når du har købt et domæne, er næste skridt at få installeret WordPress på det. Mange webhoteller tilbyder efterhånden en såkaldt 1-click-installation af WordPress, så det er blevet forholdsvis nemt at installere WordPress.
Her vil jeg gennemgå, hvordan du installerer WordPress hos UnoEuro. Det forudsætter selvfølgelig, at du har købt plads på et webhotel hos dem. Har du købt plads hos en anden udbyder, kan du måske stadig finde hjælp i denne guide, da det trods alt er cirka samme proces, du skal igennem.
Find dit kontonavn i den første mail fra UnoEuro

Log ind på dit kontrolpanel hos UnoEuro. Det gør du i øverste højre hjørne på UnoEuros hjemmeside.
Du finder dine login-oplysninger i den mail, som UnoEuro sendte til dig, da du købte dit webhotel. Mail’en hedder noget med “Oplysninger vedr.” Scroll lidt ned i den, til du kommer til en overskrift, som hedder “Din UnoEuro konto”.
På billedet herunder kan du se et uddrag af den mail, som UnoEuro sender til dig:

Her står dit kontonavn, som du skal bruge til at logge ind i kontrolpanelet. Har du glemt din adgangskode, klikker du bare på “Nulstil adgangskode”. Så kommer du ind på en side, hvor du kan lave en ny kode.
Log ind på dit kontrolpanel
Log dig ind med dit kontonavn og adgangskode.

Klik på “1-Click”
Klik på “1-Click” ude i venstre side i kontrolpanelet. Har du købt flere domæner, skal du først lige vælge det domæne, hvor du vil installere WordPress.

Klik på WordPress
Scroll ned på siden, til du kommer til WordPress og klik på “Vælg”. Så kommer du ind på en side med forskellige felter, som du skal udfylde.

Udfyld alle felterne

… eller næsten alle felterne. Du skal ikke skrive noget i feltet efter dit domænenavn, hvis du gerne vil have, at forsiden af din nye WordPress-hjemmeside skal ligge på dit domænenavn, lige som det fx er tilfældet her på www.wordpress-for-begyndere.dk.
Vælg et tabel præfiks – du behøver ikke at gøre det, men det er i denne tabel, at alt hvad du fremover uploader til din hjemmeside bliver gemt. Derfor kan det være en god idé at vide, hvad tabellen hedder, hvis du får brug for fx at fejlsøge på et senere tidspunkt.
Det er meget udbredt at lade tabel præfiks starte med wp_ og det gør din hjemmeside mere sårbar over for hackere. Start derfor med noget andet eller mere end wp.
Administrator’s login er det brugernavn, som du frem over skal logge dig ind med på din nye hjemmeside. Blandt hackere er det populært at forsøge at gætte sig til brugernavnene på WordPress-hjemmesider, så lad det ikke være alt for åbenlyst som fx “admin” eller navnet på din hjemmeside. Jo mere kompliceret dit brugernavn er, jo sværere vil det også være for hackerne at gætte.
Skriv både dit brugernavn og adgangskode ned, for du skal bruge dem til at logge ind på din hjemmeside, når du skal arbejde videre med den.
Password vil være den kode, som du fremover skal bruge sammen med dit brugernavn, når du skal logge dig ind på din hjemmeside. Vælg et stærkt kodeord. Det er virkelig vigtigt. Gør det langt og bland med store og små bogstaver, tal og andre symboler. Jo sværere det er for dig at huske din adgangskode, jo sværere er det også for hackere at gætte sig frem til den.
Administrator’s email skal du udfylde med en mail-adresse, som du har adgang til.
Site name er ikke så vigtig lige nu, for det kan du altid ændre senere.
Interface language giver dig mulighed for at vælge, om du vil have installeret en dansk version af WordPress.
Klik derefter på “Installer nu”.
Klik på “Accepter og installer!” i den pop-up, som kommer frem.
Der går et øjeblik, mens WordPress bliver installeret på dit webhotel hos UnoEuro.
Når din WordPress-installation er klar, dukker en ny pop-up op.
Log dig ind i WordPress
Klik på “Administrative interface” for at komme til den side, hvor du logger dig ind i WordPress på dit eget domæne. Den hedder normalt www.ditdomæne.dk/wp-login.php.
Her kan du se, hvordan log-ind siden ser ud i WordPress.
Dit brugernavn og adgangskode valgte du tidligere i denne proces under punkt 4, og du har forhåbentligt skrevet dem ned, så du kan huske dem.
Nu kan du logge dig ind og gå i gang med at lave din egen hjemmeside.