Jeg skriver en del om WordPress her på siden, så det er nok på sin plads lige at forklare, hvad WordPress er.

Kort fortalt er WordPress et gratis program til at lave en hjemmeside i. Måske er du stødt på forkortelsen CMS, som står for content management system, altså et system til at håndtere indholdet på din hjemmeside – og det er lige præcis det, WordPress er.

Annonce

Rigtig mange hjemmesider benytter sig af WordPress. Nogle af de mange fordele ved WordPress er, at det er

  • brugervenligt
  • oversat til dansk
  • nemt at tilpasse dit behov
  • søgemaskinevenligt
  • tilpasset forskellige platforme
  • under konstant udvikling

Oprindeligt blev WordPress udviklet som et system til at lave blogs i, men i dag benytter selv meget store hjemmesider som fx Sony sig af WordPress.

WordPress er et gratis system til hjemmesider

 

WordPress er det populæreste system til at bygge hjemmesider i overhovedet. Over 75 millioner hjemmesider bruger WordPress. Mulighederne for at skræddersy en WordPress-hjemmeside efter lige præcis dit hoved er utallige. Der er udviklet 29 millioner plugins, som tilføjer alverdens funktioner til WordPress.

Lad os se lidt nærmere på alle fordelene ved at bruge WordPress:

WordPress er brugervenligt

Vil du selv opdatere og vedligeholde din hjemmeside, er WordPress et godt valg. Du skal på det nærmeste blot vælge, om du vil skrive et blogindlæg eller lave en ny side, der skal have en plads i din menustruktur.


 

WordPress er oversat til dansk

WordPress er oversat til mange sprog, herunder dansk. Det letter arbejdet for mange, når de selv skal opdatere deres hjemmeside.


 

WordPress er søgemaskinevenligt

Kampen om at komme til tops i Google er hård. WordPress er specielt designet til at være søgemaskinevenligt, så det er fx nemt at lave pæne links, og med et plugin som WordPress SEO by Yoast er det nemt at tilføje nogle af de data, som Google lægger vægt på.


 

WordPress er nemt at tilpasse dit behov

Der bliver lavet mange designs, som du kan finde gratis eller købe billigt – ofte for under $100. Prøv fx at kigge hos Themeforest. Ulempen er, at du risikerer at støde på en anden hjemmeside, som er baseret på samme design som du har valgt, men på den anden side vil de højst sandsynligt være tilpasset selve indholdet på forskellige måder, så de ligner alligevel ikke hinanden helt.

Derudover bliver der konstant udviklet såkaldte plugins, som er forskellige små programmer, du kan installere, så WordPress bliver tilpasset lige præcis dit behov. Det kan være, at du vil have et stort billedgalleri, en webshop, en kalender eller noget helt fjerde på din hjemmeside, og det implementerer du ved hjælp af plugins. Mange gode plugins er ovenikøbet gratis.


 

WordPress giver dig responsivt design

I dag SKAL nye hjemmesider være responsive, hvilket vil sige, at en hjemmeside automatisk tilpasser sig skærmstørrelsen uanset, om du sidder ved en stor computerskærm eller med en tablet eller smartphone i hånden.

For det første favoriserer Google responsive hjemmesider. For det andet går rigtig mange mennesker i dag på nettet på mindre enheder – måske starter de med at undersøge markedet for et bestemt produkt, mens de sidder med deres smartphone i toget, beslutter sig for hvor de vil handle, og når de kommer hjem, tænder de computeren og gennemfører købet i den webshop, som de fandt, mens de sad i toget.

WordPress er velegnet til responsive hjemmesider, og der er mange billige responsive designs at vælge mellem.


 

WordPress er under konstant udvikling

Fordi WordPress er så populært og udbredt, er der også rigtig mange mennesker, som hjælper med at udvikle systemet. Det betyder, at hvis et nyt sikkerhedshul bliver opdaget, kommer der hurtigt en opdatering, som lukker hullet.

Der findes også mange forskellige fora, hvor du kan spørge om hjælp, hvis du har problemer med din WordPress-hjemmeside. På WordPress’ eget forum sidder der mange kompetente mennesker, som er hurtige til at hjælpe med en løsning – og det er selvfølgelig også gratis.