Er du i tvivl om, hvorvidt du skal lave din nye hjemmeside i WordPress? Eller bare hvordan den skal se ud? Heldigvis er der mange flotte WordPress-hjemmesider, som du kan lade dig inspirere af, når du skal i gang med at bygge din egen hjemmeside.

Hvilke WordPress-temaer har de flotte hjemmesider brugt?

Hvis du besøger en flot hjemmeside og er nysgerrig efter at vide, om den er bygget i WordPress eller et andet system, kan du ofte finde ud af det ved at kigge på kildekoden.

Du kan se kildekoden ved at klikke med højre museknap på et vilkårligt sted på en hjemmeside, hvor der bare er almindelig tekst eller en tom plads. Så kommer der en menu frem, hvor der står ”Vis kildetekst”, hvis du bruger Chrome som browser. I Firefox vil der stå ”Vis sidens kildekode”, og i Explorer vil der stå ”Vis kilde”.

Find kildekoden

 

Klik på menupunktet ”Vis kildetekst” eller hvad det nu hedder i din browser. Et nyt vindue med en masse kode vil åbne sig. I koden kan du ofte (men ikke altid) se, hvilket system hjemmesiden er bygget i. Det er nemlig muligt at skjule en del af disse oplysninger, hvis man ønsker det.

Hvis du vil undersøge, om hjemmesiden er lavet i WordPress, skal du lede efter linjer, hvor ordet ”wp-content” står. Ofte kan du også se i koden, hvilket tema der er brugt til en WordPress-hjemmeside og derefter google det for at se, hvor du kan købe det. Du skal bare kigge efter en linje, hvor der står ”wp-content/themes/…” – ordet efter themes vil være navnet på det tema, som er brugt.

Find kildekoden i WordPress

Kildekoden kan virke ret uoverskuelig, når man ikke er vant til at se på den slags. For at finde den relevant tekst hurtigt, kan du fremmane en lille søgeboks ved at trykke på CTRL+F.

 

Eksempler på hjemmesider bygget i WordPress

Som lovet har jeg fundet 12 eksempler på flotte hjemmesider, der er skabt med WordPress.

Funk Engines hjemmeside er bygget med et skræddersyet eller såkaldt customized WordPress-tema. Det vil sige, at temaet er designet specifikt til denne hjemmeside, så du kan ikke købe det hos en af de mange udbydere af billige temaer.

Men når jeg kigger lidt nærmere på designet, bider jeg mærke i, at det er bygget som en såkaldt one pager. Det vil sige, at det er én lang hjemmeside. Opbygningen minder mistænkeligt meget om det populære Divi-tema, så jeg vil umiddelbart gætte på, at det er bygget som et child theme i Divi – og Divi kan du købe til en ganske fornuftig pris.

Spotted Peccary Music er skabt med temaet Avada, som er et af de populæreste temaer hos ThemeForest. Det er et meget alsidigt tema med virkelig mange muligheder.  Er du kreativ men ikke vant til at rode med kode, vil Avada være et godt udgangspunkt for at skabe en fantastisk flot hjemmeside.

Innerleithen Music Festival har valgt at bruge temaet Enfold, som du også kan købe hos ThemeForest. Det er et brugervenligt tema med en intuitivt layout, så det er nemt at arbejde med, når du skal i gang med at bygge din egen hjemmeside. Du kan blandt andet trække de forskellige design-elementer rundt på en side med et enkelt klik, indtil du er tilfreds med designet. Temaet kan du også bruge til en webshop.

Marit Sola’s hjemmeside har et flot, enkelt og elegant design. Jeg elsker minimalistisk design, men det er sværere end som så at skabe et lækkert layout med få visuelle virkemidler. Denne hjemmeside er bygget med temaet Dynamik, som også kræver Genesis. Genesis er et såkaldt framework, som er en slags kerne for forskellige designplatforme. Det er lidt mere krævende at arbejde med end et traditionelt WordPress-tema. Derfor vil det være en fordel for dig, hvis du fx kender til HTML og CSS. Jeg vil IKKE anbefale Dynamik til begyndere. Til gengæld er der nærmest ingen grænser for, hvad du kan med Genesis og deres child themes, hvis du elsker at pille ved koden.

Angry Birds bruger også WordPress. Temaet er formentlig udviklet specielt til denne hjemmeside. Jeg har i hvert fald ingen forslag til et tema, der ligner. Men det er et lækkert design, som jeg har taget med for at vise dig, hvor alsidig WordPress er.

Marketing Nutt er endnu et eksempel på et elegant WordPress-design, som bekender sig til den minimalistiske stil. Det er bygget i temaet Make, som jeg selv er stor fan af. Du kan starte med den gratis version og så eventuelt tilkøbe flere muligheder, hvis du synes godt om Make. Jeg bruger selv Make sammen med Make Plus til rigtig mange hjemmesider, fordi mulighederne for at skabe sit eget design på en nem måde er nærmest uendelige.

Sulan’s Caribbean Tales er et eksempel mere på en hjemmeside, som er bygget med Divi. Hvis du sammenligner med det første eksempel på, hvordan man kan bruge Divi, kan du  nok regne ud, at her er mange muligheder. Jeg vil næsten vove den påstand, at kun fantasien sætter grænser. Jeg er især vild med det layout, der er brugt til billeder lidt længere nede på forsiden.

Karnas køkkenhave bruger temaet Bold, som faktisk har danske rødder. Det er et tema, som er udviklet til blogs, hvor der blandt andet er fokus på en menu, som hele tiden er synlig i toppen. Desuden er der gjort en del ud af sidebaren. Bold har mange fine detaljer, og det tiltaler mig i den grad.

Slagt en hellig ko er en blog bygget med Oleander, der har fem forskellige layouts til blogs og fine detaljer som fx en fast menu. Du kan også bruge dette tema til en webshop, hvis du på et tidspunkt vil udvide din blog.

Fairy Ivy er en webshop baseret på temaet The Retailer. Det er et forholdsvis simpelt design, som gør det hurtigt og overskueligt at få en ny webshop i luften. Du kan bruge det til at sælge alle former for produkter inklusiv digitale downloads.

Outward Bound Croatia har anvendt X The Theme til deres hjemmeside. Det er et tema med nogle lækre funktioner som fx parallax scrolling, hvor baggrunden bevæger sig langsommere end forgrunden, når du scroller ned. Du kan bruge dette tema til nærmest alt lige fra blogs til online magasiner til webshops. Designmæssigt kan du køre den minimalistiske stil eller skabe stemning med store billeder.

Meatopia er baseret på temaet Jupiter, hvor du kan trække de forskellige elementer rundt med et enkelt klik, indtil du er tilfreds med resultatet. Jupiter har i det hele taget mange features, som giver dig frihed til at bygge en hjemmeside præcis efter dit eget hoved.

 

Endnu mere inspiration til din nye WP-hjemmeside

Jeg håber, at disse eksempler har givet dig et godt indtryk af de mange muligheder for at bygge flotte WordPress-hjemmesider. Eksemplerne er i virkeligheden blot en dråbe i vandet, for WordPress er ekstremt populær og bliver brugt af rigtig mange dygtige designere.

Vil du gå yderligere på opdagelse efter flotte WordPress-hjemmesider, kan jeg anbefale dig at starte her: