Målet for et minimalistisk hjemmeside design er at fjerne alle de unødvendige detaljer, så de ikke stjæler opmærksomheden fra selve indholdet. Det er lidt af en kunst at skabe en vellykket minimalistisk hjemmeside, fordi det hurtigt kan kamme over og blive kedeligt.

Store felter uden tekst eller billeder er et typisk træk i minimalisme. Ofte er baggrundsfarven hvid. De store tomme felter er ikke så meget en visuel effekt i sig selv, men tjener faktisk et formål. Når der er meget tom luft omkring et element, vil dine øjne automatisk fokusere på det, som du ellers kan se på hjemmesiden.

Din tekst og billeder kommer derfor nærmest også til at spille en rolle som et design-element, fordi hver eneste detalje får betydning, når du barberer grafik og farver væk.

Denne liste præsenterer dig for 20 WordPress-temaer med et minimalistisk design. Jeg håber, at du finder det helt rette tema her til din hjemmeside. Ellers er der heldigvis rigtig mange andre WordPress-temaer at vælge mellem.

 

Er du på udkig efter et minimalistisk tema med et væld af anvendelsesmuligheder, er Kalium et godt valg. Du kan vælge mellem mange forskellige layouts, hvor af nogle er ganske farverige, hvis du ønsker noget andet end de traditionelle afdæmpede farver i minimalistisk design.

Hvis du køber dette tema, får du flere demoer, som du kan installere med et enkelt klik. Det er designs specifikt til fotografer, modebutikker, rejsebureauer, fitnessinstruktører, arkitekter, undervisere, freelancere og bloggere – kort sagt et bredt udvalg af kreative brancher, som fx har brug for at kunne præsentere en portfolie på en appetitvækkende måde.

Kalium har hele 30 forskellige elementer med masser af muligheder for at placere billeder og tekst præcis som du ønsker det, så du kan for alvor kan folde din kreativitet ud og sætte dit helt personlige præg på din hjemmeside. Det er et meget anvendeligt tema, som du også kan bruge sammen med WooCommerce, hvis du vil bygge en webshop.

Sammen med temaet får du også to forskellige sliders, som du kan bruge til at lave flotte gallerier eller elegante slide shows. Der er selvfølgelig også masser af andre funktioner inkluderet som fx kontaktformularer, parallax, over 800 ikoner, karruseller til produkter i en webshop, sticky menu … og så er Kalium oversat til dansk!

Køberne elsker Kalium, se blot her:

Kalium er et godt WordPress-tema

LÆS MERE / KØB KØB WEBHOTEL

 

Navnet siger næsten det hele – Simple & Elegant – og jeg har svært ved at få armene ned i begejstring over dette WordPress-tema. Det er imponerende, hvordan man med nogle enkle og simple elementer kan skabe et så grafisk tiltalende design, som er både moderne, funktionelt, elegant, sofistikeret og bare super smukt. Ja, jeg er begejstret.

Designerne har virkelig haft fokus på alle de små detaljer, hvor intet er overladt til tilfældighederne. Indholdet er i centrum og placeret strategisk, så dine læsere ikke kan undgå at lægge mærke til det. Her er ingen risiko for, at de bliver distraheret af overflødige detaljer.

Simple & Elegant er perfekt til mode- og livsstilsbloggere, som elsker et klassisk romantisk design. Jeg synes også, at dette WordPress-tema er velegnet til kreative fag som fx frisører, designere, grafikere og fotografer, som ønsker at opbygge en elegant portfolio-hjemmeside, hvor de kan vise deres arbejde frem.

Det er yderst nemt at arbejde med Simple & Elegant takket være den medfølgende Visual Composer. Du kan vælge mellem masser af skrifttyper, farver og layouts, eller du kan installere en demo, som giver dig en nem og hurtig start,  når du skal i gang med at sætte dit personlige præg på din nye hjemmeside.

Simple & Elegant er selvfølgelig responsivt og kompatibelt med alle de populære browsere. Du kan vælge mellem forskellige typer af menuer som fx en sticky menu eller en mega menu, du kan bruge parallax-effekter, vælge mellem forskellige layouts til din blog og portfolio, indsætte en professionelt udseende tabel med priser, indsætte nyttige funktioner som en kontaktformular eller tilmelding til dit nyhedsbrev eller en slider.

Kort sagt er Simple & Elegant et perfekt tema til dig, som ønsker at skabe indhold i smukke rammer i form af en minimalistisk, klassisk, stilren præsentation. Kan det blive bedre?

LÆS MERE / KØB  KØB WEBHOTEL

 

Søger du et minimalistisk WordPress-tema i en mere business-agtig stil, vil jeg anbefale dig at kaste et blik på Intact. Designet er flot, stilrent og moderne, og der er et væld af anvendelsesmuligheder. Jeg kan sagtens se for mig, hvordan du kan bruge dette tema uanset, om du er en nystartet iværksætter, driver en mindre virksomhed eller er en stor international virksomhed med en omfangsrig palette af produkter. Du kan også bruge Intact til at sælge et digitalt produkt, promovere begivenheder som konferencer og koncerter eller starte en webshop.

Intact indeholder 12 demo’er, som netop er designet til mange forskellige målgrupper og formål. Det er udviklet med sans for alle de små detaljer, så selv den mest kritiske designentusiast må overgive sig. Her er gennemarbejdede pristabeller, ikoner, bokse, karruseller, gallerier og hvad du ellers har brug for til at bygge en flot og brugervenlig hjemmeside. Samtidig er Intact utrolig nem og intuitiv at arbejde med takket være den medfølgende Visual Composer.

Layoutet er responsivt sådan, som tidens standard kræver det. Du kan altså bruge det til både små og store skærme, så alle dine besøgende vil få en god oplevelse.

LÆS MERE / KØB KØB WEBHOTEL

 

Leder du efter et enkelt og minimalistisk WordPress-tema til din blog, kunne TrueBlog måske være en mulighed. Det er 100% designet med bloggere for øje, så der er mange fancy funktioner, som ikke er inkluderet. Det er en fordel for dig, hvis du ved, at du udelukkende vil blogge, fordi det vil være mere overskueligt at arbejde med designet. For mange valgmuligheder er ikke altid en fordel.

TrueBlog kan du bruge til alle former for blogs uanset, hvilke emner du vil skrive om. Det er især billederne på de enkelte indlæg, som give din blog et personligt præg. Temaet indeholder blandt andet en slider, en tilmeldingsformular til et nyhedsbrev, 12 farveversioner og mulighed for at sammensætte din helt egen farvekombination.

LÆS MERE / KØB KØB WEBHOTEL

 

Er du på udkig efter et enkelt og overskueligt WordPress-tema til fx en håndværker, vil Etalon være en overvejelse værd. Det er et brugervenligt tema med mange anvendelsesmuligheder. Køber du dette tema, kan du vælge mellem rigtig mange skabeloner, som er designet til forskellige beskæftigelser som dyrlæge, fitnessinstruktør, mekaniker, tandlæge, gartner, frisør og mange mange andre praktiske fag. Det gør det lynhurtigt for dig at bygge en hjemmeside, som du kan lancere, så din virksomhed bliver synlig på nettet.

Indbyggede funktioner er blandt andet en pop-up kontaktformular, en tabel med åbningstider, en tabel med priser, et fotogalleri, en karussel og over 2000 ikoner. Der er også lavet flotte designs til udtalelser fra tilfredse kunder, indsætte lagkagediagrammer og mange andre funktioner, som kan være nyttige på en professionel virksomheds hjemmeside.

Etalon er et WordPress-tema med mange muligheder uanset om du ønsker et one-page layout med parallax scrolling eller flere undersider, hvor du kan arbejde mere strategisk med at præsentere din virksomhed og dine ydelser.

LÆS MERE / KØB KØB WEBHOTEL

 

Vil du først og fremmest blogge og vise billeder frem af dit arbejde, kan Luisa være en god platform for dine skriverier. Ved første øjekast er layoutet superminimalistisk uden distraherende detaljer, men der er mulighed for at tilføje mange fine små detaljer, som vil tilføre et frisk pust af liv på din blog.

Her er naturligvis tale om et responsivt WordPress-tema, som har fokus på funktionalitet. Her er blandt andet indbygget parallax funktion i både blog og portfolio, så dine billeder kommer til at fungere som blikfang. Derudover er der en smart ajax-menu, som gør det nemt for dine besøgende at navigere rundt på din hjemmeside.

Luisa er designet til dig, der er kreativ som fx tegner, fotograf, illustrator eller grafiker. Hvis du starter med at importere temaets demo-data, kan du lynhurtigt være i gang med at designe din egen hjemmeside.

LÆS MERE / KØB KØB WEBHOTEL

 

Leder du efter et minimalistisk WordPress-tema, som du kan bruge til lidt af hvert, er Vaxom en overvejelse værd. Dette tema byder på et responsivt og moderne design. Med den indbyggede Visual Composer og de medfølgende demo-skabeloner kan du bygge en hjemmeside lige efter dit eget hoved. Du får også to af de populæreste slider-plugins med i prisen plus mange andre godbider som fx pristabeller, videobaggrund, full screen super slides og parallax effekter.

LÆS MERE / KØB KØB WEBHOTEL

 

Skal du lave en professionel hjemmeside til en virksomhed, kunne Deploy være svaret på dine bønner, hvis du går efter et enkelt og minimalistisk webdesign. Temaet indeholder 8 skabeloner, som er en god base til at arbejde videre med din hjemmeside, så den får et unikt udtryk, som får din virksomhed til at skille sig ud fra mængden.

Der er nemlig masser af muligheder for at tilpasse layoutet og sætte illustrative elementer som fx referencer fra glade kunder, åbningstider, gallerier, info bokse, mega menuer, video banner og meget mere, som kan være nyttigt på hjemmesider for både små og store virksomheder.

Du kan såmænd også bruge Deploy til en webshop, da temaet fungerer sammen med WooCommerce. Måske har du ikke behov for at udbygge din hjemmeside med en webshop lige nu og her, men hvis du har planer i den retning, vil der være god fornuft i at vælge et WordPress-tema, som kan integreres med WooCommerce.

LÆS MERE / KØB KØB WEBHOTEL

 

Vil du have et WordPress-tema, som du kan bruge til alt – og jeg mener virkelig alt – skal du kaste et blik på Soledad. Du kan bruge det til at lave et magasin eller en blog om alverdens emner som fx mad, sport, film, musik, nyheder, bryllup, babyer, kæledyr eller… kun fantasien sætter grænsen. Tjek demoen ud for at se alle mulighederne.

Der er over 2000 forskellige demoer, som du nemt kan installere og arbejde videre med. Du får også 32 forskellige designmuligheder til at lave en slider Der er over 800 forskellige kombinationsmuligheder, hvis du vil skabe dit helt eget layout. Du kan lave en megamenu, bruge video som baggrund, lave flotte fotogallerier og meget mere. Du kan også bruge Soledad til en webshop.

Man bliver helt svimmel af alle de muligheder, men Soledad er nem at arbejde med takket være den indbyggede Visual Composer. Soledad er et af de mest solgte WordPress-temaer, og får mange positive anbefalinger med på vejen fra deres kunder.

LÆS MERE / KØB KØB WEBHOTEL

 

Kleanity er endnu et minimalistisk WordPress-tema, som du kan bruge til mange forskellige typer af hjemmesider. Arbejder du inden for et kreativt fag som fx frisør, fotograf, designer, grafiker eller webdesigner, kan du skabe en flot online portfolio. Du kan også bruge temaet til at fortælle om din virksomheds produkter eller ydelser, eller du kan bruge det til en blog eller en webshop.

Du kan designe siderne med en drag and drop builder helt efter dit eget hoved, for det er et meget fleksibelt tema med fine detaljer som fx en flydende menu og mange forskellige layouts til header, footer, portfolio, blogartikler og gallerier. Kleanity er et WordPress-tema, som er nemt at arbejde med, og ellers er der også god support fra udviklerne.

LÆS MERE / KØB KØB WEBHOTEL

 

Undgå en masse plugins hvis du virkelig vil et minimalistisk hjemmeside design

Hvis du beslutter dit for at købe et minimalistisk WordPress-tema, vil du få det bedste ud af det, hvis du ikke begynder at installere et hav af plug-ins – simpelthen fordi grundtanken bag det minimalistiske hjemmeside design er at fjerne alle de distraherende elementer, så dit indhold virkelig træder frem. Glem derfor alt om store sliders (de virker alligevel ikke efter hensigten), feeds fra sociale medier og hvad du nu ellers kunne have lyst til at tilføje på din hjemmeside.

Udover at du får meget mere fokus på selve dit budskab, så vil din hjemmeside også være hurtigere end de overlæssede WordPress-temaer. Koden bag et minimalistisk design er nemlig ofte mere simpel, så det tager ikke så lang tid for en computer at indlæse den.

Derfor synes jeg helt personligt, at et minimalistisk hjemmeside design er ren win-win.